Depression – få behandling ved en psykolog

Vi fødes med en mere eller mindre sårbar psyke over for at udvikle depression i forbindelse med de forskellige former for stress vi møder i livet.

Antal depressionsramte

Mellem to og ti procent af alle danskere bliver på et tidspunkt ramt i deres liv af en depression. Det skønnes at mellem 200.000 og 300.000 har en depression så alvorlig at den er behandlingskrævende. Der er dobbelt så mange kvinder som mænd, der får en depression.

At have en depression er ikke det samme som at være ked af det. En depression rammer på alle niveauer  – også fysisk. Har man en depression er man ofte trist, har ingen energi eller lyst, og man lider af dårligt selvværd. Man kan have problemer med at sove, med at koncentrere sig, og man har ofte svært ved at forestille sig at man nogensinde får det bedre. Depressioner inddeles i lette, moderate og svære depressioner, alt efter hvor alvorlige de er. Knap hver femte, der får en depression, får kun sygdommen en enkelt gang, mens hver tiende får mere end ti depressioner i deres liv.

Der er hjælp at få hos en psykolog

En depression kan føles som om den aldrig går væk, men der er hjælp at få. Undersøgelser viser at samtaleterapi hos en psykolog afkorter depressionsperioden væsentligt. Få hjælp så hurtigt som muligt, idet depression kan udvikle sig til en meget svær tilstand hvis den ikke bliver behandlet. I nogle tilfælde er det en fordel at kombinere samtaleterapien med medicinsk behandling, hvilket vil foregå i samråd med din læge.

Der findes i dag en kæmpe mængde forskning omkring effektive behandlingsmetoder i forhold til depression. Jeg har stor erfaring med at behandle depression og kan guide dig tilbage til glæde og livslyst igen. Kontakt Psykologrådgivningen og få hjælp.